keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Matkaan naiset

 
 
Elämä on seikkailu
 
 
Lähetimme jokin aika sitten Helsingin piispa Irja Askolalle kysymyksen, voisiko hän olla vaelluksemme suojelija. Hän vastasi ”ihana viesti, mieluisa pyyntö, vastaukseni siis on kyllä”. Lisäksi hän kirjoitti ”vaelluksestanne iloiten, Rusetille siunausta toivottaen.”
Aivan mahtavaa, että hän on pyhiinvaellusmatkamme oma suojelija. Vuosia sitten, kun minut valittiin järjestöpäälliköksi, sain lahjaksi vammaisilta naisilta Irja Askolan ja Anja Porion kirjoittaman kirjan Matkaan naiset.
Kaivoin kirjan esille ja siellä oli Anja Porion runo:
Sisareni, kannoit vuosia
unelmaa sydämessäsi.
Sinapinsiemenen suuruinen oli
haaveesi, kun ensimmäisen kerran
kerroit siitä, muistatko
Miten arka olit edes ääneen
puhumaan toiveestasi
Miten hämmentynyt olit
kun me ystäväsi pidimme
haavettasi haastavana ja arvokkaana
ja yllytimme sinua työskentelemään
sen puolesta
Katso kuinka suuri puu
tuuhea ja yhä uutta versova
kasvoi arasta ajatuksestasi
Kanssasi kiitämme Luojaa
sinapinsiemen ihmeestä
rohkeudestasi unelmoida
tarmostasi tarttua haasteeseen.
 
Niin on meidänkin unelmamme pyhiinvaellusmatkasta aivan konkreettisesti toteutumassa. Ajatus, joka lähti heitosta ”olis kiva lähteä pyhiinvaellusmatkalle”, on nyt toteuttamista vaille valmis. Nämä päivät ennen lähtöä ovat piinallisen kiireiset. Tuntuu, että hoidettavia asioita on vaikka kuinka. Vähä väliä ajatuksiin tupsahtaa kysymyksiä, joihin täytyy kaivaa vastauksia. Kysymyksiä, kysymyksiä…raastavan jännittävää.
 
Päätän unohtaa huolet, olemme sentään hyvin suunnitelleet kaiken. Elämä on seikkailu. Nyt vain on oltava valmis kaikkeen odottamattomaankin ja on käytettävä tehokkaasti hyödyksi kaikki ne mahdollisuudet, jotka matkamme meille tarjotaan. Nyt ei auta pitää kiinni rutiineista, on aika irrottautua pinttyneistä tottumuksista ja päästää irti vanhoista ja kangistuneista kaavoista. On kohdattava elämä tuorein aistein. Uusien silmälasien läpi näkyy aina uutta.
 
Uudet polut ja tiet matkamme varrella avaavat uusia näkymiä ja näkökulmia. Vaikka jännittää nyt jo hurjasti, on mukava lähteä matkalle. Olemme innostuneita ja rohkeita. Jossain kortissa luki, että nyt on kuljettava eteenpäin jännityksestä kihelmöiden, uutta odottaen ja parasta toivoen. Onhan meillä hyvä suojelija piispa Irja Askola.
 
Piispa Irja Askola lähetti meille siunaustervehdyksen:

Marja, Sari ja Marja
( ja matkaseuralaisenne)
 
Siunaus kanssanne
sateessa ja pilvessä,
auringon lämmössä ja linnunlaulussa
 
Siunaus kanssanne
kävelyn vaivassa ja selviytymisen ilossa
 
Siunaus kanssanne
unelmienne kuiskinnassa…
 
Rukouksin teitä matkaan lähettäen,
Irja Askola, piispa
 
PS. Kiitoksia lukuisista henkilökohtaisista viesteistä, joissa niin minulle kuin kaikille muillekin toivotetaan turvallista matkaa ja siunausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti